Euroscala

Et projekt der styrker de unges viden om Europaparlamentet

  •  
  •  

Lærerne på international linje fik i marts 2016 via en ansøgning til Europa Parlamentet en unik mulighed, at 24 elever og 2 lærere kunne besøge Europa Parlamentet i Strasbourg i Frankrig.

Eleverne var europaparlamentarikere for en dag og havde en fantastisk dag i Europa Parlamentet. Samtidig var der også tid til at være turister i den dejlige by, Strasbourg.

Formålet med programmet EUROSCOLA er at styrke de unges viden om Europaparlamentet, idet de deltagende skoler helt konkret bliver tilbudt en lærerig oplevelse i plenarsalen i Strasbourg – langt fra de traditionelle klasseværelser. Eleverne kommer til at opleve, hvordan der forhandles i en international sammenhæng.

I løbet af EUROSCOLA-dagen vil eleverne præsentere deres skole for de andre deltagere og blive inddelt i flersprogede arbejdsgrupper, der skal diskutere og forberede sig på eftermiddagens debat i plenum. Under debatten skal eleverne fra de forskellige arbejdsgrupper præsentere og argumentere for deres lovforslag, og debatten afsluttes med en afstemning om de fremsatte lovforslag. 

Euroscola1 Euroscola2 Euroscola3